VOOR WIE


Ruimte voor advies, inspiratie, houvast

In deze huiskamer, het inloophuis, kunt u zomaar binnenlopen. Komen en gaan is vrij tijdens de openingstijden. Aanmelden of een indicatie is niet nodig. Bellen of mailen voordat u komt mag, maar hoeft niet. Als u een aantal keren bent geweest, maken we wat uitgebreider kennis. Zo kunnen we samen ontdekken of en op welke manier het inloophuis voor u zo zinvol mogelijk benut kan worden.

Meer informatie nodig? Bel met Lia Verhey, de geschoolde co├Ârdinator van het inloophuis: 06-10917264. Kijk ook op onze contactpagina.

Warmte, advies en houvast

In het inloophuis hoeft er niks, maar mag er heel veel. Een praatje maken, zorgen delen, lachen met elkaar. Een spelletje doen, of zomaar even genieten en rondkijken. Warmte, gezelligheid en betrokkenheid voeren de boventoon. Maar er is ook ruimte voor advies, inspiratie, houvast. Voor de persoon met beginnende dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger en/of familieleden, vrienden en buren. Omdat we begrijpen dat u zich in het dagelijks leven met dementie steeds opnieuw moet aanpassen, en hoe moeilijk dat soms is.

 

Even niet op de tenen lopen

Op een laagdrempelige manier proberen de vrijwilligers en de geschoolde kracht mensen te begeleiden naar acceptatie van wat er in hun leven verandert. Hierin worden alle betrokkenen, zoals mantelzorgers en familie, meegenomen. In het inloophuis, gebaseerd op het van oorsprong Deense initiatief het Odensehuis, kunnen mensen zichzelf zijn. Ze hoeven niet de schijn op te houden, even niet op de tenen te lopen. Het uitgangspunt is: wat wil iemand zelf, wat kan iemand nog allemaal? Niets hoeft en dat geeft een ontspannen gevoel.